MARADONA I ELS VALORS DE L’ESPORT

El passat dia 25 de Novembre va morir Diego Armando Maradona. Quan semblava que la polèmica que sempre havia acompanyat a l’exfutbolista pararia després de la seva mort, resulta que no fa més que augmentar. Maradona ha sigut un personatge que ha despertat a parts iguals simpaties i elogis i també critiques pels seus excessos i conductes.

Des de Jocnet ens volem sumar al grup de persones i col·lectius que consideren que Maradona representa el contrari dels valors positius de l’esport. No discutirem ni negarem mai el gran talent futbolístic del “Pelusa”. No obstant això, per a nosaltres la seva figura fa mal a la imatge de l’esport en general i a la del futbol en particular.

Entenem que es facin reconeixements i certs homenatges a esportistes que han tingut una carrera esportiva brillant, però elevar-los a la categoria de mites o Déus ens sembla un error.
Més encara si les conductes d’aquests esportistes no són exemplars. Els esportistes d’elit i molt especialment els futbolistes segueixen sent personatges populars i referents fins i tot després de la seva retirada professional. Per aquest motiu, una persona que és més coneguda pels excessos amb les drogues, per presumptes maltractaments domèstics, per utilitzar un vocabulari agressiu i ofensiu cap als seus detractors, no mereix tants elogis ni homenatges.

Així doncs, entenem que esportistes valentes com la futbolista del Viajes Interrías FF, Paula Dapena, es negués a retre homenatge donant l’esquena durant el minut de silenci en record a Maradona. Creiem que és comprensible i a més a més és lícit i totalment democràtic. Cadascú és lliure de participar o no en un reconeixement. I creiem que donar l’esquena asseguda a la gespa va ser una mostra de desacord a aquest homenatge, però no ho veiem com una ofensa ni falta de respecte ni a Maradona ni a les persones que si van participar en aquest minut de silenci.

Per a nosaltres l’esport és sacrifici, salut, treball en equip, perseverança, resiliència i també exemplaritat, educació i respecte. Cal destacar i homenatjar a totes aquelles esportistes que tant a dins com a fora del terreny de joc transmeten aquests valors i castigar i penalitzar a aquells que no ho fan.

Així doncs, nosaltres tampoc ens sumem a cap homenatge a Maradona, som més de l’equip de Rafael Nadal, Pau Gassol o Carolina Marín. Tots ells si representen el millor de l’esport.

Jocnet Gestió Esprotiva.

Publicat per Jocnet gestió esportiva

Esportivitza la teva vida!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: