8 DE MARÇ, DIA DE LA DONA TREBALLADORA

Avui és el dia internacional de les dones o dia de la dona treballadora. El cert és que malgrat els passos que s’estan fent cap a la igualtat, encara queda molt camí per recórrer. Al món de l’esport les desigualtats es donen d’una manera molt similar a la resta d’àmbits.

Les dones sumen menys llicències esportives, ocupen pocs alts càrrecs i en alguns esports professionals existeixen grans diferències pel que fa a les remuneracions, aquests són alguns exemples de desigualtats o d’injustícies socials.

L’esport és sinònim d’esforç, sacrifici, respecte, perseverança i també resiliència. Però si a més a més ets una dona, tot es multiplica, perquè et trobaràs molts més obstacles.

Des de Jocnet sempre hem pensat que el dia que hi hagi igualtat de veritat no caldrà reivindicar res, i les dones segurament no hauran de manifestar-se, però com hem dit anteriorment encara queda molt camí per recórrer.

Creiem que entre totes hem d’aconseguir normalitzar les professions, els càrrecs i també el paper que ha de tenir la dona al món que no és un altre que el de la igualtat d’oportunitats.
Tots i totes les que tenim un paper a la formació i educació dels més joves hem de ser conscients que la nostra tasca ha d’anar enfocada a la igualtat d’oportunitats, al respecte i a la lluita contra la discriminació.

El vídeo que acompanya aquesta entrada és un clar exemple de molts prejudicis socialment normalitzats.

Jocnet Gestió Esportiva.

Publicat per Jocnet gestió esportiva

Esportivitza la teva vida!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: